LRTV Swift

LRTV Swift

26 december: regiocross op De Bult

Kerstcross 2012 bij Swift

Wie denkt dat Kerstmis alleen voor binnenvetters is, heeft het mis. Sinds jaar en dag strijkt de Interclub Veldritcompetitie Zuid-Holland op tweede Kerstdag neer op 'De Bult'. En dan gaat het er allesbehalve gezapig aan toe: crossers uit alle windrichtingen geven elkaar een lesje in piekvermogen en fietsbeheersing. Warmst aanbevolen! Hieronder lees je als deelnemer en/of supporter alles wat je moet weten over de Kerstcross editie 2012: (aangepast) parkoers, programma en meer.

Aangepast parkoers

De renovatie van Park 'De Bult' is in volle gang. Dat brengt deze winter, helaas, de nodige beperkingen met zich mee bij het uitzetten van ons crossparkoers. De hoger gelegen delen van 'De Bult' zijn afgesloten en een flink deel van ons wegdek is onbruikbaar gemaakt. Het noodparkoers is daarom korter, vlakker en ook wat smaller dan de LCTC-standaard van de afgelopen jaren voorschrijft.

Desalniettemin hebben het district en het Swift-bestuur besloten de traditionele Kerstcross door te laten gaan. Want geen koers is misschien nog wel erger dan een sub-optimale koers.

Programma

12:00 — categorie B (heren nieuwelingen en 40-plussers, CX; 40 minuten plus 1 ronde)
12:01 — categorie D (dames, nieuweling en junior meisjes, CX/MTB; 40 minuten plus 1 ronde)
13:00 — categorie A (heren van 17 t/m 39 jaar, CX; 50 minuten plus 1 ronde)
14:00 — categorie C (heren, MTB; 50 minuten plus 1 ronde)

Deelname

De interclubcompetitie staat open voor alle renners met een officiële KNWU-licentie of een KNWU-basislidmaatschap. Er wordt gereden met MyLaps-transponders (er zijn enkele huur-chips beschikbaar). Het dragen van een valhelm en club-/sponsorkleding is verplicht.

Inschrijven is kosteloos en kan ter plaatse, vanaf circa één uur voor de start van de desbetreffende categorie.

Meer informatie over deze Interclubcompetitie vind je op veldrijden.com. Daar worden ook de uitslagen en klassementen bijgehouden.

Wij verheugen ons op spannende koersen en een gezellige nazit. Tot woensdag 26 december!

Namens de rencommissie,
Ruben Verheul