LRTV Swift

LRTV Swift

SwiBoCrossCompetitie 2012-2013: de finish

Cross-seizoen 2012-2013 zit erop

Na veertien mooie, zware wedstrijden kunnen we de balans opmaken van de SwiBoCrossCompetitie 2012-2013. Bij de seizoensstart stond het aandeel 'regen' dik in de plus: zelden hebben we zoveel nattigheid gevoeld. Met name op 'De Bult' werd het uiterste gevraagd van de renners en hun materiaal. Daarna gingen Koning Winter en 'n aannemer hun goddelijke gang en werden wij geconfronteerd met een enkele afgelasting en (in Leiden) een geamputeerd parkoers. Maar... de cross zou de cross niet zijn als...

... de SwiBoCrossers zich daar niet dapper doorheen sloegen.

Week in-week uit stond een klein, select gezelschap Bollenstreek- en Swiftvrijwilligers klaar om de clubparkoersen bereidbaar te maken, de renners in te schrijven, de wedstrijden te jureren en de MyLaps-machinerie te bedienen (onze excuses, overigens, voor het uitblijven van de algemene klassementen). Respect!

De renners (ook een tamelijk select gezelschap, trouwens...), op hun beurt, mogen trots zijn op hun (bijna-) wekelijkse verrichtingen in de velden van Lisse en Leiden. Zonder jullie trouw en strijdlust is er geen SwiBoCrossCompetitie. En zonder SwiBoCrossCompetitie zijn de zondagen in van oktober tot februari nóg grijzer...

Jullie zijn, wat ons betreft, allemaal winnaars. Maar sommigen van jullie nog nét ietsje meer. Vanwege techniek, vermogen, en/of—wie zal het zeggen—regelmaat verdienen een aantal SwiBoCrossers 2012-2013 een bijzonder eervolle vermelding in de Lisser en Leidse wielerhistorie. Op 3 februari 2013 bevolkten deze klasbakken de SwiBoCrossPodia:

Winnaars 2012-2013

Nieuwelingen/Dames

SwiBoCrossCompetitie 2012-2013 - winnaar Nieuwelingen - Brett van Klaveren

1. Brett van Klaveren
2. Thijs Bijwaard
3. Dylan Plijter
Algemeen klassement Nieuwelingen/Dames

Senioren

SwiBoCrossCompetitie 2012-2013- winnaar Senioren - Flip Alkemade

1. Flip Alkemade
2. Rob van Dullemen
3. Richard Schouten
Algemeen klassement Senioren

Veteranen

SwiBoCrossCompetitie 2012-2013 - winnaar Veteranen - Bert van Kesteren

1. Bert van Kesteren
2. Jo Ferket
3. Louis Oudshoorn
Algemeen klassement Veteranen

Niet-opgehaald prijzengeld

Helaas waren niet alle SwiBoCrossCompetitie-klassementscracks aanwezig bij de prijsuitreiking op 3 februari 2013. De onderstaande renners mogen zich (binnen één maand) melden bij de Swift-penningmeester (o.v.v. naam, bankrekeningnummer en licentiegegevens). Hun prijzengeld wordt dan alsnog overgemaakt.

Veteranen
Jo Ferket (2e); Hans van Eijk (5e); Piet Ouwehand (8e); Jos van Velzen (9e); Hans Neuteboom (10e)

Senioren
Richard Schouten (3e); Justin Plijter (4e); Ilja Booij (5e); Gerben van de Reep (6e); Jeroen Devilée (7e); Rolf van Leersum (8e); Siebe Breed (9e); Peter Coyle (10e)

Nieuwelingen
Thijs Bijwaard (2e); Dylan Plijter (3e)

Tot slot

We zien jullie graag terug, ijs en weder dienende, in cross-seizoen 2013-2014. Wil je ons team komen versterken, als vrijwilliger of met suggesties hoe we de cross e.d. nog beter kunnen organiseren, laat van je horen—bijvoorbeeld via de mail.

Hoe dan ook wensen wij jullie het allerbeste voor het komend wegseizoen. Wordt vervolgd!

Namens de rencommissie,
Ruben Verheul