LRTV Swift

LRTV Swift

De Tweede van Matyáš

Matyas Kopecky Nederlands kampioen veldrijden

 

Nederlands kampioen veldrijden word je niet zomaar. Laat staan twee keer op rij. Maar Swifts Matyáš Kopecký flikte het. Vorig jaar haalde hij als categorie 2-renner goud in Gasselte; afgelopen zaterdag (26 januari 2013) was Matyáš in het Brabantse Moergestel de sterkste in categorie 3. Een topprestatie, waarop we allemaal heel erg trots mogen zijn!

Tomas Kopecký in actie tijdens NK Moergestel

Matyáš is niet de enige die kan terugblikken op een geslaagd NK. Swift had nog meer kanjers afgevaardigd naar het winterse Brabant. Zij verdedigden het blauw-wit met verve.

Britt van der Hulst: zilver!

Podiumplaatsen waren er voor Britt van der Hulst (zilver bij de meiden van categorie 2) en Tomaš Kopecký (brons bij de jongens in categorie 6; alweer zijn vijfde NK-medaille).

Amber van der Hulst in Moergestel

Bij de meiden van 14 jaar reed Amber van der Hulst naar een knappe vijfde plaats. Daarmee bevestigde Amber dat zij niet alleen uit de voeten kan op de weg (zij is regerend nationaal kampioen, tenslotte), maar ook in het veld.

En ook onze NK-debutanten lieten zich van hun beste kant zien. Martijn Weeder sleepte bij de jongens van categorie 2 een 17de klassering in de wacht. In categorie 5 bevochten Thijn Kluts en Seth Weeder een 18de, respectievelijk 28ste plaats.

De volledige uitslag van het NK veldrijden in Moergestel staat op de KNWU-site. Daar vindt u ook een prachtige klassering van Bollenstreekrenster Eva Bijwaard. Zij won wederom de titelstrijd, dit maal bij de meiden van categorie 5.

Alle kampioenen van Moergestel